Streekproducten Groningen

Boerderijwinkel Molema

Boerderijwinkel Molema is naast winkel ook kwekerij. Ze zijn gespecialiseerd in fruitteelt en maken daar veel producten van. Ze bezitten één van de Noordelijkste wijngaarden van Europa. Bij Molema kun je niet alleen eigen producten kopen maar ook veel streekproducten van andere boeren/producenten. Bij Molema is ook ruimte om zelf te proeven en te genieten van een kopje koffie of zelfgemaakt sapje. Ze organiseren wijnproeverijen en appelplukdagen.

Producten
In Boerderijwinkel Molema kunt u fruit en fruitproducten van het eigen fruitteeltbedrijf kopen. U kunt hier terecht voor appels (Elstar, Jonagold, Delcorf, Cox, Golden Delicious, Wellant etc.), stoof- en handperen (Conference, Doyenne du Comice, Codo, Lucas, Gieser Wildeman, St. Remy en Winterriet), kersen, kruisbessen, rode, zwarte, witte en blauwe bessen, pruimen, witte en blauwe druiven, verschillende sappen, wijnen en jams, dubbeldrank en appelmoes.

Website: http://www.boerderijwinkelmolema.nl/

Mulder Pot

Molenaar Pot hoort de mooiste symfonieën in zijn monumentale krakende molen. Veel tijd om weg te dromen is er echter niet. Als molenaar is hij niet alleen verantwoordelijk voor het draaiende houden van de molen maar ook voor het inkopen, proefbakken, verhelpen van storingen, inpakken, bezorgen, meelmixen.

Gelukkig is het resultaat er ook naar: de lekkerste gebakken broden. En dat er dan niet altijd tijd is voor vakantie,  dat is dan maar zo. De lekkerste meel en broodbakmixen zijn ook in Pot’s eigen plattelandswinkel te koop.

Producten
Mulder Pot heeft verschillende soorten broodmixen, zoals molenbruin, 6-granen, rozijnen en kaasui.

Website: www.molenmulderpot.com

Tuinbouwbedrijf Meinardi VOF

Meinardi, een begrip in het Noorden. Aspergebedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf met  vele soorten fruit, groente en twee grote winkels. Bij Meinardi worden eigen producten op ambachtelijke wijze verwerkt naar bijvoorbeeld, jams en sauzen en natuurlijk de alom bekende Krentjebrij. Meinardi is een echt  familiebedrijf…

Producten
Meinardi Asperges verkoopt naast asperges ook aardbeien, bosbessen en frambozen. Daarnaast verwerken ze  hun producten tot sap (appel en aardbei), wijn (aardbei, bosbes, aardbei-bosbes, framboos), jam (asperge, appel,
aardbei, bosbes, aardbei-bosbes en winschoter rozenjam), chutney (asperge, bosbes en aardbei) bosbessen-, frambozen- en aspergeweck, appelmoes en krentjebrij.

Website: http://www.lekkereasperges.nl/

Worstmakerij Nederhoed

Worstmakerij Nederhoed staat voor eerlijke producten. Kleinschalig, ambachtelijk slagerswerk. Kwaliteit boven kwantiteit. Door de kwaliteit voorop te stellen heeft Jan Nederhoed al tal van prijzen op zijn naam staan,  zoals die voor de beste Snert van Nederland en de beste Worstmaker van het Noorden. De vergaarde kennis deelt hij graag, u kunt bij hem een workshop worst-maken volgen en de ambacht die slager heet leren kennen.

Producten
Bij Worstenmakerij Nederhoed in Leek kunt u vlees, worst en vleeswaren met het GG-keurmerk kopen.

Website: http://www.nederhoedleek.nl/

Bijenstand de Driehoek

Bijenstand de driehoek wordt gerund door Jan en Lubbert: hobby-imkers. Als imkers houden ze zich veel bezig met de natuur en de omgeving. Daarnaast besteden ze veel tijd aan onderzoek, bijvoorbeeld door het houden van meerdere bijenvolkeren naast elkaar en deze te monitoren. Sinds 2011 lenen ze hun bijenvolkeren uit aan boeren om het bestuivingsproces van de gewassen te bevorderen. De beloning voor de imker is de honing, de overtollige honing wordt verkocht als streekproduct. De opbrengst die ze overhouden wordt weer geïnvesteerd in de hobby: de bijen.

Producten
Hier vindt u de lekkerste zomer-, linde- en koolzaadhoning met uiteraard het Gegarandeerd Groningen Keurmerk.
Website: http://www.bijenstanddedriehoek.nl/

Deel dit bericht ...

Geef een reactie